Drie dolle dagen
Door: John en Marloes
Blijf op de hoogte en volg John & Marloes
03 December 2006 | Nieuw Zeeland, Wellington
We hebben het druk gehad de afgelopen 3 dagen. Ik zal beginnen waar ik donderdag gestopt ben. Vrijdag zaten we in The Far North. Dit is het noordelijkste puntje van Nieuw Zeeland. We zijn met een bus over het Ninety Mile Beach naar Cape Reinga gegaan. Je mag namelijk niet met camper over het strand rijden en dat wilden we wel graag doen. We werden ’s morgens opgehaald bij de camping en gingen direct het strand op. Na tientallen kilometers (ja echt waar) over het strand gereden te hebben, gingen we de duinen in om daar te sleeën. Je moest met je sleetje de meters hoge duin op klimmen en dan met je sleetje naar beneden glijden. Echt heel erg gaaf, zie foto. Daarna zijn we naar Cape Reinga gereden. De Maori’s geloven dat de geesten van hun overledenen hier het land verlaten om naar Haiwaiki te gaan. Na de lunch (in een prachtige baai) zijn we over land terug richting camping gegaan. Onderweg zijn we nog gestopt bij een parelwit zandstrand.
Zaterdag hebben we een heel stuk moeten rijden om weer zuidelijker te komen. We zijn vroeg op pad gegaan richting Rotorua. Dit is het punt waar de meeste thermische activiteiten zijn te bewonderen. We zijn naar 2 parken geweest. Bij het ene park (Te Phui) ging het voornamelijk om de geisers. Het is maar geluk hebben om ze te zien spuiten, want dat doen ze natuurlijk niet op commando. Daarna hebben we nog een Maori-show gezien. Er was ons verteld dat er ten zuiden van Rotorua nog een mooi thermisch park ligt, en dat was ook zo. Bijna overal waar je daar keek kwam kokend water of modder uit de grond. De stenen en rotsen hadden alle kleuren van de regenboog door alle chemische reacties. We hebben daar mooi op ons gemak het hele park bekeken. Echt zeer de moeite waard. We hebben onze ogen uit gekeken. Laat in de middag zijn we richting het zuiden gereden om naar het Tongariro National Park te gaan. ’s Avonds een prachtige camping gevonden met uitzicht op 3 vulkanen.
Zondag hadden we echt geluk. Het weer was prachtig en we konden de beroemde Tongariro Crossing lopen!! Om 5.45u ging de wekker, want we moesten om 6.30u klaar staan om met het busje van de camping naar het begin van de crossing gebracht te worden. We zijn om 7.00u gestart. In het begin viel het allemaal wel mee. Het pad was redelijk. Maar dat werd al snel anders. We hebben echt een paar uur flink moeten klimmen om boven op de top van de berg te komen. Maar het was het allemaal meer dan waard. Zie foto’s. Het uitzicht was werkelijk geweldig. De weg naar beneden viel ons allebei wat tegen, maar het maakte allemaal niks meer uit. We hebben de crossing gelopen!!!!We waren keurig op tijd terug voor de eerste bus terug naar de camping. We gaan zo meteen nog ff relaxen en dan gaan we morgen weer verder naar Napier.
Tot gauw,
John & Marloes
PS: Jip, we zwaaien iedere avond naar de maan voor je!! Nog geen broertje of zusje???
03 December 2006 - 10:17
Carla:
Hoi, het is allamaal erg mooi daar, en zo tezien hebben jullie het goed naar jullie zin.De foto's zijn erg mooi en duidelijk je begrijp niet dat zoiets mooi's op de wereld is als je het in ons landje bekijkt.Het weer is hier goed 10 graden en veel wind.Groetjes. -
03 December 2006 - 12:33
Hugo & Ellen:
Hoi Marloes en John,
We kijken elke dag trouw of er al een berichtje van jullie is. En het was inderdaad al effe geleden. Maar wat hebben jullie het goed daar en het is allemaal zo mooi. En ook leuk met die foto's. Dan hebben we er meteen een beeld bij. We wensen jullie nog veel plezier. Wij gaan wel gewoon werken.
Groetjes Hugo en Ellen -
03 December 2006 - 13:05
Sandra:
Hoi John & Marloes,
Wauw wat is het daar mooi.
Ik krijg zo ook zin om daar naar toe te gaan.
Geniet er nog van en dan gaan wij sinterklaas vieren in het nat kikkerlandje
Groetjes Sandra -
03 December 2006 - 13:28
Sas:
Ha buurtjes! Wat gaaf zeg, jullie foto's! Lijkt me echt te gek daaro. Hier is alles nog rustig, Pieter zit nog binnen en onze Jip kletst ons de oren van de kop! Wij kunnen de maan niet zo vaak vinden (het is hier nu echt herfstachtig geworden qua weer, veel bewolking enzo), jullie wel?
Wel zorgt Jip trouw voor de vissen, hij is er nog niet op uitgekeken! Hij wil regelmatig op de stoel erbij staan en drukt dan zijn neus plat tegen de kom. Tot nu toe heb ik nog geen traumatisch gedrag kunnen ontdekken bij Boer en Bond, dus ik laat het nog maar even toe... Veel groetjes, ook van Stijn! -
03 December 2006 - 13:29
Floor Bonnier:
zijn jullie er al
03 December 2006 - 20:10
Ste En Fan:
Wij zijn net erug van een weekendje Texel(ook leuk hoor) ;-) maar dit ziet en klinkt erg gaaf allemaal zeg! -
04 December 2006 - 11:38
Esther:
Gaaf die foto's!!!
Groetjes Esther -
04 December 2006 - 11:57
Diny Van Rooij:
hoe gaat het
is het daar lekker weer
sander heeft een mooi apartement is druk aan het schilderen groetjes diny en piet
04 December 2006 - 14:19
Lara:
he samen,
ziet er super uit! Geniet maar lekker!
ben wel een beetje jaloers...
kus lara -
04 December 2006 - 16:52
Pleun Bonnier:
hallo..
is het leuk daar?...
ik zou ook wel mee willen :P
geniet er nog maar lekker van!! en misschien neemt sinterklaas nog wel een cadeautje mee
groetjes pleun bonnier -
04 December 2006 - 16:54
Jop Bonnier:
hallo john en marlous..
ik hoop dat jullie het fijn hebben daar!!...
en wij genieten lekker van sint nicolaas kusjes jop -
04 December 2006 - 18:37
Carin:
Wow, zonnu glijbaon wil ik ok wel op munnu plak!!! Hihi liefs Carin