Start op het Zuider Eiland
Door: John en Marloes
Blijf op de hoogte en volg John & Marloes
07 December 2006 | Nieuw Zeeland, Motueka
We zijn inmiddels gearriveerd op het andere eiland. Woensdagochtend zijn we rond half elf met de boot vertrokken. We hebben een beetje gerelaxt op de boot. Het weer was goed, dus we hebben ook mooi wat van de Marlborough Sounds gezien. Aangekomen in Picton zijn we direct doorgereden richting het Abel Tasman National Park. Onderweg kwamen we langs allerlei wijnhuizen, maar die zijn later aan de beurt. Aangekomen in Motueka hebben we bij de camping direct een kayaktocht voor donderdag geboekt. Betere en mooiere camping trouwens als die “parkeerplaats” van de vorige nacht.
Donderdag ochtend moesten we alweer om 8.00u klaar staan. We werden door het kayakbedrijf opgehaald. We werden naar een strand gebracht en zijn van daaruit met de watertaxi het park in gegaan. De kayaks moesten achterop de boot. Na een klein half uurtje varen met de watertaxi (speedboot zeg maar gerust) kwamen we aan bij een prachtig gouden strand. Vanuit daar zouden we gaan vertrekken. Na het inpakken van de boten en een goede uitleg van onze gids Joel zijn we vertrokken. We kwamen al direct langs een grote rots met veel zeehonden. Sommige hadden zelfs al jongen. Echt heel erg leuk. Na een flink stuk peddelen langs de rotsachtige kust, zijn we rond de middag een baaitje in gegaan om daar te lunchen en te lummelen. Na de lunch was het nog eens 2 uurtjes varen. Onderweg hebben we barracuda’s (grote bijtvissen), pijlstaartroggen en nog mee zeehonden gezien. Aan het einde van middag zijn we weer opgepikt door onze watertaxi en met de bus terug naar de camping gebracht. Het was echt een hele mooie en gave tocht. ’s Avonds lekker Thais gegeten in het dorpje hier. Vandaag staat een rit langs een aantal wijnhuizen op de planning en een beetje relaxen. Zaterdag gaan we namelijk naar de walvissen kijken (als het weer meezit).
Greetings,
John & Marloes
07 December 2006 - 22:08
Carla:
Hoi saampjes. wat gaaf allemaal. als jullie zo door gaan moeten jullie uit rusten als jullie thuis komen want z'n drukke agenda heb je normaal niet. Veel plezier bij de walvissen.groetjes -
08 December 2006 - 10:19
Hugo&Ellen:
Hoi wereldreizigers! Erg leuk om te lezen wat jullie zoal meemaken daar. Wij maar werken hier(zucht) Als ik die verhalen zo lees en de foto's bekijk dan is het zeker de moeite waard daar! Hier gaat alles z'n gangetje, Ellen is vandaag lekker vrij en ik ga dadelijk werken. Keep up the good work! En blijf vooral mailen want dat is toch wel erg leuk en interessant want zo pikken we ook nog wat van die mooie beelden mee. Heel veel plezier binnenkort bij de walvissen! Groetjes Hugo&Ellen -
08 December 2006 - 11:03
Esther:
Ha, het blijven verassende foto's. Kei skon daar zeg. En wij hier maar werken inderdaad....
Hopen dat het weer toe laat laat om naar de walvissen te gaan.
Veul plezier verder!!!!
Groetjes. -
08 December 2006 - 11:12
Fanny:
ziet er wederom erg gelikt uit allemaal! Stephan heeft trubbels met jullie site, maar ik vertel de laatste nieuwtjes wel tegen hem. -
08 December 2006 - 20:41
Marco:
Mooie foto´s en leuke dingen die jullie daar doen. Ik ben benieuwd naar de walvissen. Ik vond die super om te zien! -
09 December 2006 - 08:20
Esther:
Ha!
Marloes ben je sms nummer kwijt (shit). Maar tis goed hier, wel veel regen zeg.
Geniet vandaag bij de walvissen. Groetjes Essie