Ciao Bella - Reisverslag uit Venetië, Italië van John & Marloes - WaarBenJij.nu Ciao Bella - Reisverslag uit Venetië, Italië van John & Marloes - WaarBenJij.nu

Ciao Bella

Door: John & Marloes

Blijf op de hoogte en volg John & Marloes

30 April 2012 | Italië, Venetië

Buon giorno,

We zijn deze keer een lang weekend naar Venetie met Edwin en Imke Krans. Afgelopen zaterdag hebben we onze kids voor 4 dagen naar de oppas-adressen gebracht (viel toch wel een beetje tegen), waarna we vanuit Eindhoven naar Treviso zijn gevlogen. Vanuit daar zijn we met de bus naar Venetie gegaan. Dus 's morgens nog in het mooie Rooi en 's middags op het San Marco plein.

Zondag hebben we bij het San Marco plein rondgekeken en ons verbaasd over de enorme drukte hier in de stad. We zijn natuurlijk naar de San Marco basiliek en het prachtige Dogenpaleis geweest. Ook hebben we lekker gewinkeld en rondgeslenterd. 's Avonds zijn we, na een snelle hap, naar een concert van Vivaldi's Quattro Stagioni in zijn kerk geweest. Dus het is niet alleen een pizza ... Het concert was mooi, vooral omdat de eerste violist erg zijn best deed op zijn spel. Na een laat dessert en een goede borrel was het tijd om te gaan slapen.

Vanochtend zijn we naar de Rialtomarkt en de wijk eromheen geweest. Allemaal leuke kleine straatjes met mooie winkeltjes met echte Venitiaanse maskers. Rond de middag zijn we op de vaporetto (busboot) naar het eiland Murano gestapt. Murano staat bekend om de glasblaaskunst en dat was wel duidelijk! Na een lekkere lunch in het zonnetje hebben we zowat ieder winkeltje van het eiland bekeken en de nodige souveniers gekocht. Aan het einde van de middag weer met de boot terug naar de stad om even lekker te relaxen, te internetten en klaar te maken voor een uitgebreid diner vanavond.

Morgenvroeg misschien nog even wat rondkijken en in de middag even lekker ontspannen op de stranden van het Lido (eiland voor de kust) en dan aan het einde van de dag weer op het vliegtuig naar huis en de kids (en hond en katten).

Ciao!!!
John & Marloes

• 30 April 2012 - 16:31

Ton En Lina:

Ziet er mooi uit!
    Leuk dat jullie naar 'il preto rosso' (vivaldi) zijn geweest.
    Geniet er nog van met z'n vieren!

• 30 April 2012 - 16:34

Fam Ter Horst:

Oh, klinkt allemaal heerlijk!! Ben jaloers.
    Maar hier is het vandaag op Koninginnedag ook erg mooi weer en lekker genieten.
    Jullie kids vermaken zich prima.
    Geniet nog even, nu het nog kan.
    Tot snel.
    X Ellen

• 30 April 2012 - 17:48

Ste & Fan:

En wij jullie maar smsen en bellen om uit te nodigen voor een borrel en een hapje. Maar groot gelijk zo'n Italiaanse piza smaakt veel beter. Geniet ervan

• 30 April 2012 - 19:07

FEMKE EN CARLA:

DAT JULLIE ZO KERKELIJK WAREN HAD IK GEEN ERG IN, ZE ZULLEN DAN OOK WEL HEEEEELLL MOOI ZIJN.
    MET ONS GAAT HET OOK PRIMA.
    GENIET ER MAAR VAN. GR. XXXXXX

• 30 April 2012 - 19:49