Verhuisd naar Istrië - Reisverslag uit Rovinj, Kroatië van John & Marloes - WaarBenJij.nu Verhuisd naar Istrië - Reisverslag uit Rovinj, Kroatië van John & Marloes - WaarBenJij.nu

Verhuisd naar Istrië

Door: John en Marloes

Blijf op de hoogte en volg John & Marloes

20 Augustus 2006 | Kroatië, Rovinj

Allereerst bedankt allemaal voor jullie reacties! Hartstikke gezellig zo. :)

En blij dat de eerste foto\'s jullie goed bevallen zijn Fanny en Stephan. Zijn jullie nog lekker aan het nagenieten?
Iedereen lijkt zich wat zorgen te maken over het eten hier, maar dat is dik in orde. Het ligt vlakbij Italië dus veel pasta en pizza. Ook zijn ze hier gek op grillen. Overal staan hier enorme barbecues langs de weg met varkens en schapen aan het spit.

Donderdagmiddag zijn we naar het eiland Pag geweest. Dit is een smal eiland, 63 kilometer lang, dat net voor de kust van Dalmatië ligt. Het eiland staat bekend om z\'n natuurlijke zoutpannen tussen de heuvels op het eiland. Verder is het erg droog maar het is er schitterend en het water rondom het eiland is kraakhelder. Erg mooi allemaal. We hebben daar eigenlijk de hele dag rondgereden en uiteindelijk nog lekker gezwommen bij een van de vele stranden. Lekker snorkelen tussen de visjes.

Omdat we al best veel gereisd hebben en het reizen hier over het algemeen niet erg snel gaat, hebben we bedacht om vrijdag maar eens lekker niks te doen. Dus hebben we op ons gemak in onze boeken gelezen (John verslindt er gemiddeld 1 per dag!). En natuurlijk hebben we \'s middags nog lekker gezwommen. Onze tent stond immers vlakbij het strand. Verder heeft John nog foto\'s gemaakt van een of ander reptiel dat onze tent had uitgekozen om siësta te houden, maar over het algemeen was vrijdag een erg relaxte dag. Dat was ook de bedoeling want vrijdag was onze laatste dag op de camping bij Zadar, zaterdag zouden we de rit gaan maken naar Rovinj in Istrië.

We twijfelden nog of we zo\'n 100 kilometer zouden omrijden om de Plivice meren in het binnenland te gaan bekijken en daarna naar de volgende camping te rijden. Die schijnen namelijk erg mooi te zijn, maar achteraf zijn we erg blij dat we dat niet gedaan hebben. We zijn zaterdagochtend om 10.00u vertrokken vanuit Zadar en we kwamen pas om 18.30u aan op de camping waar we nu zitten bij Rovinj. De rit duurde iets langer dan we hadden verwacht. Het was immers maar zo\'n 400 kilometer. Maar de weg die we oorspronkelijk hadden gekozen, langs de kust om de dure nieuwe tolweg te vermijden, was erg kronkelig en slecht. Gemiddeld konden we niet harder rijden dan 40 kilometer per uur door de vele gaten, grint en rotsen. Ook hielp het niet echt dat we regelmatig achter een vrachtwagen of camper zaten. Bij het plaatsje Karlobag waren we het beu en zijn we door de bergen weer het binnenland ingereden om toch daar de snelweg op te schieten. De nieuwe snelwegen zijn best prijzig aan tol, maar ze zijn wel erg goed en we konden gelukkig weer tempo maken. Waren we toch nog voor het donker op de camping. Minder was trouwens dat het inmiddels flink was gaan regenen, af en toe zelfs een lekkere onweerbui. Na het opzetten van de tent zijn we dus lekker gaan eten in het restaurant op de camping. Daar hebben we echt heel lekker gegeten. De camping is trouwens enorm groot: 1.650 staanplaatsen! Er is een complete supermarkt, pinautomaat, strand, jachthaven en er zijn twee restaurants. Wij hebben gelukkig een mooi, rustig, plekje in het zogenaamde vrije gedeelte dus geen afgebakende plaatsen en volop ruimte.

Vanochtend was het mooi weer toen we opstonden, maar inmiddels is het weer bewolkt en valt er af en toe een bui. Laten we hopen dat het nog wat beter wordt. Zo meteen gaan we even boodschappen doen, de omgeving wat verkennen en een duikschool zoeken. John moet en zal hier gaan duiken dus even vast wat organiseren.

De groeten aan iedereen in Nederland en jullie horen het wel weer. Jorg, succes met je fiets! En Edwin en Imke succes met het ombouwen van jullie strandtent!

Groeten,

John en Marloes

• 20 Augustus 2006 - 11:43

Ellen:

Hoi John en Marloes,
    Ik ben blij dat jullie het zo naar jullie zin hebben. Aan de foto's te zien is het daar erg mooi. En altijd beter weer dan hier. Als je tijd hebt mag je me even bellen. Ik moet je even wat vragen. Verder wens ik jullie nog erg veel plezier en blijf ik jullie volgen.
    Groetjes Ellen

• 20 Augustus 2006 - 13:00

Sandra:

Hoi John en Marloes
    Wat leuk deze website!
    Een hele fijne vakantie verder.
    Sandra

• 20 Augustus 2006 - 13:28

Hugo:

leuke site, blijf genieten en ik hoop voor John dat het duiken gaat lukken maar dat zal wel goed komen denk ik. Veel plezier!!! Groetjes Hugo

• 20 Augustus 2006 - 14:15

Carla:

Hoi saampjes Al heel wat onder nomen en gezien.Het is te hopen dat het beter weer wordt. Dan is het duiken ook leuker, anders zie je alles zo slecht onder water.Hier is het Herft dus geniet nog maar een paar dagen.Dooeeeiiiii

• 20 Augustus 2006 - 16:39

Ste En Fan:

Mooie hagedis!

• 21 Augustus 2006 - 08:52

Esther:

Hoi, wel gezellig om jullie via deze website te volgen.

Ook van mij uit nog veel plezier daar en tot volgende week unne keer! Groetjes Esther

• 21 Augustus 2006 - 10:20

Wimke:

Heel veel plezier nog. Ga snel weer verder met mijn kralenplankje (zit op mijn werk) Groetjes Wimke

• 21 Augustus 2006 - 10:51

Tante Nette:

Hoi Marloes en John

Wij volgen jullie op de voet, maar de kids vinden het wel wat raar dat jullie op de computter zijn?
    Wij hopen dat jullie het nog leuk en fijn hebben daar. We houden jullie in de gaten.
    Heel veel groetjes van de darteltjes

• 21 Augustus 2006 - 21:41

Huub:

Hai,

Kei leuk allemaal zoals het eruit ziet.
    Veel plezier mog !!!!

Nome Nuub

P.S.: ALS ZE NOG HIëRBAS HEBBEN DAN HOU IK ME AANBEVOLEN.

• 22 Augustus 2006 - 15:01

Allerleukste Collega's:

Zo te lezen hebben jullie het prima naar je zin. Tsja, en wij dan maar hard werken he...
    Veel plezier nog!!

Groetjes uit het Veghelse!!