Het zit er weer bijna op :(
Door: John en Marloes
Blijf op de hoogte en volg John & Marloes
24 Augustus 2006 | Kroatië, Rovinj
Na ons laatste bericht zijn we zondag op pad gegaan richting Pula in het zuiden van Istrie om daar te kijken of we iets van wijngaarden of olijfgaarden konden vinden. Helaas is dat niet gelukt, maar het was toch niet zo'n geweldig weer dus hebben we in ieder geval wat van de omgeving gezien.
Maandagochtend was het weer prima. Dus wij vol goede moed naar de stad Pula. Deze hoofdstad van Istrie is bekend om de vele Romeinse monumenten. Er ligt een mooie, goed bewaard gebleven, oude arena aan de rand van het centrum. Daar begonnen we ons bezoek aan Pula. Na een korte wandeling door de stad werden we overvallen door een heftige regen- en onweersbui. Allebei goed nat geregend zijn we even wezen schuilen bij de McDonald's (de enige die we in Kroatie hebben gezien trouwens). Een Big Mac menu is dan toch wel lekker hoor. Daarna hebben we de auto opgezocht, hebben we boodschappen gedaan en zijn we terug gegaan naar de camping. Inmiddels was het weer mooi weer dus was het op de camping prima vertoeven.
Na dit kwakkelende begin van de week, was het dinsdag hartstikke mooi weer. We zijn naar Rovinj geweest, een mooi Italiaans aandoend plaatsje vlakbij onze camping (zie de foto). Daarna zijn we nog naar een wijnboer geweest die thuis goede wijn maakt. Was het dus toch nog gelukt. Daar weer wat wijn en olijfolie gekocht, toen nog onwetend van het maximum van 1 liter wijn dat je hier mag uitvoeren. Dat wordt doordrinken.
Woensdag stond Porec op ons programma. Dit was ook een mooi oud plaatsje aan de kust net als Rovinj. Het was er best druk, maar ja dat krijg je met al die Italianen. We hebben trouwens in Porec gelunched bij de beste pizzeria van Kroatie, tenminste volgens onze reisgids. Het was zo'n flinke pizza dat we gisteravond maar een klein hapje op de camping hebben gegeten, want echte trek hadden we niet meer. Omdat het nog steeds schitterend weer is, hebben we verder de hele middag lekker op het strand van de camping gelegen. Marloes op d'r knalroze T-Mobile luchtbed en John meestal met een snorkel op z'n hoofd in de zee.
Omdat John inmiddels alle 8 z'n boeken heeft uitgelezen, wilde hij een nieuw boek. Dus een goed excuus om vanochtend terug te gaan naar Pula en daar een nieuw boek voor hem te kopen. Konden we gelijk de rest van de stad zien terwijl het droog was. Uiteindelijk is het gelukt een engelstalig boek te bemachtigen en hebben we nog wat boodschappen gedaan voor thuis (vooral lekker dingen voor bijvoorbeeld het zelf maken van pizza). Daarna zijn we weer lekker naar het inmiddels vertrouwde strand gegaan. Marloes met d'r luchtbed, John met z'n snorkel. Zometeen gaan we al dat zout er af wassen in de douche en gaan we richting Rovinj om daar lekker te gaan eten.
Morgen is het waarschijnlijk ook nog mooi weer en daar gaan we dus nog een laatste dagje van genieten. Zaterdagmorgen willen we hier vertrekken en dan zien we wel hoe laat we thuis aankomen. Jullie horen het wel. Tot zover in ieder geval de berichtgeving uit Kroatie. Tot ziens in Rooi!
Groeten,
John en Marloes
24 Augustus 2006 - 17:52
Ellen:
Hoi Marloes en John,
Ik hoor het wel jullie hebben het goed daar. En als ik het goed begrijp is dit een uitnodiging om zelfgemaakte pizza bij jullie te komen eten. De foto's zien er ook erg mooi uit. Ik ben jaloers op jullie. Heb nu zelf ook wel zin om op vakantie te gaan. Volgende week is het voor ons zover!! Ik wens jullie een goede terugreis en zie jullie thuis wel.
Groetjes Ellen -
25 Augustus 2006 - 06:40
?:
Ter info: je mag een fles alcohol per persoon mee de grens over nemen... -
25 Augustus 2006 - 06:54
$te & Fan:
We hadden al zo'n vermoeden dat jullie flink wijn en olijfolie gingen inslaan. Hopelijk komen jullie ermee de grens over. Geniet in ieder geval van de laatste dagen.