Na regen komt zonneschijn!
Door: John en Marloes
Blijf op de hoogte en volg John & Marloes
17 Augustus 2006 | Kroatië, Zadar
Dinsdag zijn we het binnenland in geweest. In een boekje lazen we over een wijnhuis in Benkovac, een kilometer of 50 het binnenland in. Daar schijnen ze erg lekkere rosé te maken. En dat wilden wij natuurlijk wel eens proberen. Het landschap onderweg deed een beetje Italiaans aan. Wat wel opviel is dat in het binnenland nog best wat te zien is van de oorlog. Veel leegstaande en vervallen huizen. De oude bewoners hebben het gebied verlaten. Ook veel gebouwen met kogelgaten, nog altijd niet gerepareerd zoals aan de toeristische kust wel gebeurd is. Eenmaal aangekomen in Benkovac bleek het niet eenvoudig om het wijnhuis te vinden. Maar uiteindelijk lukte het dan toch en kwamen we bij een troosteloze loods met een roestig hek er omheen. En wij maar denken dat het een wijnproeverij werd zoals in Frankrijk of Italië. Het wijnhuis bleek compleet verlaten, maar niet getreurd. Een lokale supermarkt verkocht de wijn wel dus uiteindelijk zijn we toch met twee flessen Benkovac rosé aan de terugreis begonnen. Voor de afwisseling zijn we vanuit Benkovac naar Biograd gereden, ook aan de kust iets ten zuiden van Zadar. Na daar te hebben gelunched en een snorkelset te hebben gekocht (oeps, vergeten), zijn we weer naar de camping gereden. Daar hebben we nog heerlijk gezwommen. Inmiddels schijnt de zon namelijk weer volop.
Voor de kust van Zadar liggen zo’n 300 eilanden, het grootste deel is onbewoond. Een deel van deze Kornati archipel vormt een beschermd natuurgebied. Woensdag hebben we een bootreisje gemaakt door deze archipel. Erg afgelegen allemaal, maar mooi blauw water en halverwege de trip een lunch op de boot en tijd om te snorkelen in een stille baai bij een van de eilanden. Lekker visjes kijken en genieten van het water. Een relaxed dagje dus.
En inmiddels is het alweer donderdag. We hebben net gegeten, onze Limburgse buren uitgezwaaid die naar huis gaan en gaan zo naar het schiereiland Pag. Verder zien we wel maar aangezien het vandaag ook weer lekker weer wordt eindigen we ongetwijfeld weer in het water. Ideaal zo’n camping aan zee. De groeten aan iedereen thuis en tot binnenkort maar weer!
17 Augustus 2006 - 09:37
Ellen:
Fijn dat jullie het naar de zin hebben. Hier is het erg slecht regenachtig weer dus dat geeft troost.
Het is leuk om jullie in de gaten te houden. Bel een keertje als je tijd hebt.
Groetjes Ellen -
17 Augustus 2006 - 19:55
Hugo:
Hallo daar! Ff vanuit een zonovergoten Veghel(not) naar ik begrepen heb vermaken jullie je prima, had ook niet anders verwacht. Best mooi he tussen de kogelgaten doorrijden en nog genieten van het landschap ook! Best wel een groot kontrast(vond ik tenminste wel) valt het in Kroatie nog mee, bosnie en herzegovinia is nog veel erger. Maar ja dat is ook een moordkuil en geen toeristengebied! Indrukwekend blijft het wel. Nou ik hoop voor jullie dat je nog veel lekker weer mag hebben daar en dat het verdere verloop van jullie vakantie maar gladjes mag verlopen. Doe de vissen de groeten daar en koop volgend jaar maar eens een tent die naar verhouding bij de auto past want dit kan echt niet JOHN! Zó\'n mooie auto en dan dat tentje.....Zelfde als Suggar Lee Hooper in een Ferrari(hahaha) Veel plezier nog lui! Groetjes Hugie!!!!! -
17 Augustus 2006 - 21:20
Carla:
Hallo saampjes,jullie vermaken zich wel goed zo te lezen al veel gezien, en lekker liggen zonnen. En wij de regenpakken maar aan.Maar mijn tijd komt nog.Hier gaat alles zijn gangetje.Groetjes doeiiiiiii -
18 Augustus 2006 - 07:49
@ Hans:
Ik weet niet op welke planeet jij leeft, maar Bosnië is al 10 jaar geen moordkuil meer... -
18 Augustus 2006 - 12:44
Esther:
Hey jullie!
Alles goed daar las ik. Dat is fijn. Hier ook...de zon schijnt zelfs!! (nou ja ook maar effe)
En al bruin geworden? Want je weet het hè.... goed insmeren als je in de zon ligt. Toch meloesje?!!... haha.
Groetjes Essie
18 Augustus 2006 - 14:36
Hugo:
Hans bedankt voor de info(zucht) -
19 Augustus 2006 - 07:52
Ste En Fan:
Hee hallo! Ziet er uit als een bijzonder land. Fijn dat het weer meezit! Hoe is het eten? (wil Ste graag weten he ;-)
Gaat goed zo met die site, ga zo door! -
19 Augustus 2006 - 11:39
Jorg:
bedankt voor de sms. Mijn vakantie is goed verlopen heb 1100 km gereden met de fiets. Maar ik heb erg leuke collage's :P. Ben door op weg naar huis aangereden van achteren door een brommer. De Brommer is door gereden. Nu zit heel mijn fiets inelkaar. Ik kan de komende maand alleen voor mijn fiets gaan werken. Maar gelukkig heb ik zelf niks. IK zie al tegen ons mam dat john en marloes geluk hebben met het weer. IK ben zeer benieuws naar je kiekjes. Grt van een aangeslagen fietser, die nu niet fietsen kan. :( -
19 Augustus 2006 - 14:14
Jaeanne:
we hebben aardappellen uitgedaan, als je thuis komt in voor hollandse nieuwe? -
19 Augustus 2006 - 14:23
Ed En Im:
Wat een leuke foto van die oma. Zitten daar ook enge beesten in het water Loesje? Zeeegels of zo? Wij zijn net als Stefan nieuwschierig naar de keuken in Kroatië. Wij hebben nu ook een beetje het strandgevoel in ons huisje. De vloer is er nu uitgekapt en het is een grote strandvlakte. Wil je je vakantiegevoel verlengen kom dan naar VILLA TAXANDRIA!!! -
19 Augustus 2006 - 20:18
Martje En Ivo:
Wij hadden eerst zonneschijn en daarna regen vandaag.
dadelijk lekker op stap en roseetjes drinken. We gaan naar de Liquid!! lang geleden.
o ja ed en im..... wij zijn wel in voor een strandvakantie hoor! gelukkig is Villa Taxandria niet zo ver weg. Hoe zijn de feciliteiten daar? Is het met zwembad? Logies en ontbijt?? ;-) -
19 Augustus 2006 - 20:18
Oeps:
fAciliteiten natuurlijk.... -
26 Augustus 2006 - 09:31
Bert Habraken:
John en Marloes,
Gisteravond bij Carla bij wezen kletsen, daar van deze website gehoord, vanmorgen even gekeken. Ziet er heeeel goed uit.
We zullen de ongetwijfeld uitgebreide vakantiefotoreportage wel eens komen doornemen.
Goede reis terug gehad?
Groetjes en tot ziens.