Lapland
Door: John & Marloes
Blijf op de hoogte en volg John & Marloes
24 Augustus 2007 | Finland, Rovaniemi
Afgelopen dinsdag zijn we vertrokken vanuit Vaasa en via de westkust verder naar het Noorden gereden. Na zo'n 300 kilometer lange en vooral lege wegen, hebben we overnacht in een heel klein hutje op een camping in Li. Er was een prima sauna, die we van de eigenaresse mochten gebruiken. Heerlijk na zo'n dagje rijden en dan lekker afkoelen in de rivier.
Aangezien Li slechts een tussenstop was, zijn we woensdag weer verder gereden richting Lapland. In plaats van rechtstreeks te rijden zijn we via Rauna gereden, waar de noordelijkst gelegen dierentuin van Europa is. Deze was een bezoek meer dan waard. Er zaten allerlei beesten die in deze afgelegen streken in het wild voorkomen. Na het bezoek aan Rauna wilden we een husky kennel bezoeken, maar na zo'n 30 kilometer gravel weg bleek deze echt onvindbaar en hielden we het voor gezien. Onderweg hebben we wel onze eerste rendieren in het wild gezien.
Uiteindelijk zijn we woensdag laat in de middag aangekomen in Lapland en neergestreken in Rovanimie, net onder de poolcirkel. Daar hebben we onze intrek genomen in een mooi hutje op een camping aan een van de vele rivieren hier. Na een avondje relaxen zijn we donderdag naar Napapiri gereden. Daar zijn we de poolcirkel overgestoken en hebben we de kerstman ontmoet (zie foto's). Ook zit daar het postkantoor van de kerstman, waar we natuurlijk ook even zijn gaan kijken. Wel vreemd hoor, midden in de zomer kerstmuziek en kerstbomen.
Na de tweede nacht op de camping in Rovanimie trekken we vandaag verder Lapland in, richting het Noorden. De komende week zullen we boven de poolcirkel zitten. Hoewel het weer tot op heden prima was, lijkt het nu wel wat kouder en natter te gaan worden. De eerste nachtvorst wordt zelfs voor komende week voorspeld! Het is hier zo noordelijk dat het 's nachts nu nog maar een paar uurtjes donker is, maar de herfst komt er al snel aan. Het goede nieuws is dat dit wel mooie kleuren met zich meebrengt in de uitgestrekte bossen hier.
We hebben nog een kleine 800 kilometer te gaan tot de Noordkaap. Waarschijnlijk zullen we daar zondag aankomen. We houden jullie op de hoogte!
Groeten,
John & Marloes
PS: De filmpjes die erbij zitten zijn niet van supergoede kwaliteit, maar ik mag ze niet zo groot maken van de site.
24 Augustus 2007 - 06:52
Collega's Marloes:
Yes, weer de eerste. We gaan de goede kant op! Leuke filmpjes zeg. Super dat jullie ons een stuk Finland laten zien. En dan op de foto met de kerstman, wie wil dat nou niet. Nou de groeten maar weer en tot lezens!!! Veel plezier! -
24 Augustus 2007 - 09:35
Ellen:
Helaas weer als tweede!! Ik zie wel jullie vermaken jullie prima daar en nog lekker weer ook. Al die huisjes waar jullie slapen zijn ook schattig zeg!! Foto's en filmpjes zijn ook erg leuk.
Veel plezier nog.
Groetjes -
24 Augustus 2007 - 15:34
Carla:
Die collega's zijn wel erg snel. Het valt niet mee de eerste te zijn.
Maar je hebt je naamgenoot gezien en daar ging het toch om. Het ziet er allemaal gezellig uit.
Groetjes en geniet ervan. -
24 Augustus 2007 - 19:02
Ief En Martje:
Hebben jullie de Kerstman ook de groetjes van ons gedaan? (misschien krijgen we dan ook eens grote cadeaus van hem) -
25 Augustus 2007 - 18:22
Maaike:
Gaaf Lapland! Saat ook op mijn lijstje!
Doe de kerstman de groeten van me als je hem nog een keertje tegenkomt!
Veel plezier nog! -
26 Augustus 2007 - 07:03
Angelique:
Hoi Vakantiegangers
Hoe gaat het daar??
Het klinkt allemaal erg leuk wat jullie daar doen en zien.
Grappig dat jullie in vaasa zijn geweest. Daar heeft Rutger een half jaar gewoond, tijdens zijn studie....
wanneer komen jullie weer terug?
En waar is jullie hondje nu.
Groetjes Angelique