Helsinki - Reisverslag uit Helsinki, Finland van John & Marloes - WaarBenJij.nu Helsinki - Reisverslag uit Helsinki, Finland van John & Marloes - WaarBenJij.nu

Helsinki

Door: John & Marloes

Blijf op de hoogte en volg John & Marloes

03 September 2007 | Finland, Helsinki

Hei hei,

Daar zijn we weer. Donderdag zijn we vanuit Kuusamo naar Vartius gereden voor onze 'berensafari'. Daar zijn we met onze gids Ari de wildernis ingetrokken waar hij ons op het eind van de middag achterliet in een klein schuilhutje op 1,5 km van de Russische grens. In dit hutje hebben we de avond en nacht doorgebracht. Het vriest hier inmiddels 's nachts en het hutje was koud en klein. Toch was het meer dan de moeite waard om vanuit het hutje de wilde bruine beren van dichtbij te zien. Ze kwamen tot zo'n 10 meter van het hutje en we hebben 4 verschillende beren gezien. Toen het te donker werd om ze nog te zien zijn we gaan slapen. Om ons heen hoorden we de beren nog rondscharrelen. Was erg gaaf! We hebben wat foto's en een filmpje op de site gezet.

Nadat Ari ons vrijdagochtend om 7.00u heeft opgehaald hebben we in een oud grenswachtershuis kunnen douchen en wachtte er een heerlijk ontbijt op ons. Vervolgens zijn we doorgereden richting Kuopio, zo'n 250 kilometer verder naar het zuiden. Daar hebben we 's avond heerlijk in een Finse 'spa' gerelaxed. Aangezien Kuopio alleen een tussenstap was, zijn we zaterdag verder zuidwaarts gereden en zijn we zaterdagmiddag neergestreken in Punkuharju. Dit kleine dorp ligt in het merengebied waar we nog een dag of twee wilden genieten van het water dat hier overal aanwezig is. Helaas is de herfst hier nu al begonnen. Het is overdag meestal nog geen 10 graden en 's nachts vriest het al. Zaterdagavond hebben we daarom maar genoten van de sauna in ons huisje. En zondag hebben we de kerk van Kerimaki en het kasteel van Savonlinna bezocht. Allebei hartstikke mooi.

Vandaag (maandag) zijn we weer vertrokken uit het merengebied en inmiddels aangekomen in Helsinki. Vandaag hebben we al een wat rondgewandeld door deze hippe design stad. We blijven hier twee nachten in een luxe hotel en vertrekken dan voor drie dagen naar Sint-Petersburg in Rusland. Nog een paar mooie dagen in het vooruitzicht dus en daarna komen we weer richting Nederland. Tot binnenkort maar weer en bedankt voor al jullie reacties!

Groeten,

John en Marloes

PS: Er staat ook een tweede nieuw filmpje op de site. Raad maar wat er op staat! En nee, het is geen wilde bruine beer. Wie in het Fins weet te vertellen wat er op de film staat, krijgt een verrassing.

• 03 September 2007 - 18:48

Sas:

Yes, nu ben ik de eerste!

Gaaf hoor, om jullie zo te volgen. Hier gaat alles zo z'n gangetje, weinig nieuws...

groetjes en geniet nog van jullie laatste weekje vakantie!

• 03 September 2007 - 19:02

Sas:

Enneh, dat filmpje: is het een hirvi?

• 03 September 2007 - 19:17

Carla:

Het is gewoon een hertje dat aan het eten is op het fimpje. Of is John nog steeds aan het goed zoeken. Hier is alles oké. gr.

• 03 September 2007 - 19:43

Martje:

Gaaf zeg die beren!
    Ik krijg meteen dat liedje in mijn hoofd: "wij gaan op berenjacht....."
    haha

• 06 September 2007 - 06:15

Fan:

Wow, als stephan dit ziet/leest zitten we vanavond nog in de auto opweg daarheen denk ik. veel plezier nog!