Terug naar het zuiden - Reisverslag uit Kuusamo, Finland van John & Marloes - WaarBenJij.nu Terug naar het zuiden - Reisverslag uit Kuusamo, Finland van John & Marloes - WaarBenJij.nu

Terug naar het zuiden

Door: John & Marloes

Blijf op de hoogte en volg John & Marloes

30 Augustus 2007 | Finland, Kuusamo

Hallo allemaal,

Allereerst wat felicitaties. Jorg, proficiat met je diploma! Super gedaan. En Sander en Sharon, gefeliciteerd met jullie huis. Hartstikke leuk, we zijn heel benieuwd.

De laatste keer dat jullie van ons hoorden, zaten we nog op de Noordkaap. Ver boven de poolcirkel waar het overdag maar een graad of 5 boven nul was. Zondagmiddag zijn we met een boot de Barentszzee opgeweest. Het was koud maar de thermische pakken hadden we gelukkig niet nodig. We hebben onder andere papegaaiduikers, jan van gents en zeearenden gezien. Erg gaaf.

Hierna zijn we terug gereden van de Noordkaap (Noorwegen) naar Inari in Finland. Dit was een hele rit dus zijn we twee dagen in Inari gebleven. We zijn daar onder andere naar het Sami museum geweest. Hier was te zien hoe de Samen vroeger en nu nog leven van hun rendieren. Ook hebben we een mooie wandeling gemaakt door de ruige natuur van Lapland om een zogenaamde wildernis kerk te gaan bekijken. Deze oude kerk van de Lappen stond midden in de natuur en was alleen te voet te bereiken.

Dinsdag zijn we vanuit Inari verder naar het zuiden gereden tot Kuusamo, net onder de poolcirkel. Onderweg hebben we ons geluk nog beproefd bij het zoeken van goud in Tankavaara (het goudzoekersdorp van Finland). Natuurlijk vind je geen grote klompen goud, maar wel wat goudstofjes en andere mineralen voor thuis. Na een lange zoektocht hebben We een prachtig houten huisje met een open haard en eigen sauna gevonden. Maar het allermooiste was de rivier waar het huisje aanlag: daar kon je na een rondje sauna prima in afkoelen. De streek bij Kuusamo staat bekend als het wilde oosten, de grensstreek met Rusland. We hebben woensdag een mooie wandeling gemaakt in dit gebied, de zogenaamde kleine berenroute. In dit gebied zitten dan ook beren (en andere wilde dieren zoals elanden, lynxen en veelvraten), maar helaas zijn we er geen tegengekomen. Hoewel we natuurlijk wel 1 beertje bij hebben. :)

Vandaag (donderdag) zijn we onderweg vanuit Kuusamo naar Vartius bij de Russische grens. De temperatuur is inmiddels weer opgelopen tot een graad of 10, maar het is nog altijd droog dus je hoort ons niet klagen. In Vartius gaan we op berensafari. Vannacht zullen we met een gids in een hutje tegen de Russische grens slapen en als het goed is beren in het wild zien vanuit deze hut. We zijn erg benieuwd. De volgende keer als we ons melden zullen jullie wel horen of het gelukt is.

Groeten uit Finland!

John & Marloes

PS: we hebben ook nog foto's bij het vorige bericht gezet!

• 30 Augustus 2007 - 09:45

Erwin:

He Marloes en John,

Super om te lezen dat jullie het zo goed naar je zin hebben. Hoe kan het ook anders. Als ik jullie foto's zie dan is het puur genieten. Prachtig land lijkt me.

Heel veel plezier nog daar. En trouwens Marloes, onze vakantie gaat niet naar Nepal, niet Jamaica en niet Griekenland. Voor ons doen blijven we dicht bij huis, het worden 2 weekjes Toscane.

Groeten Erwin

p.s.: ben ik dit keer de eerste??

• 30 Augustus 2007 - 09:58

Hugo & Ellen:

Ja, jij bent de eerste!! Ziet er allemaal mooi uit daar zeg. Wat een mooie natuur!! Wij wensen jullie nog een fijne vakantie. We mailen. Ook wij gaan lekker voor 2 weekjes naar Italie.
    Groetjs Hugo en Ellen

• 30 Augustus 2007 - 10:41

Ste En Fan:

wouw! moest lachen om die foto waarop john zijn vakantiegeld bij elkaar aan het zeven is :-)

• 30 Augustus 2007 - 16:56

Jip En Sas:

hoi buurtjes! Te gek hoor, die foto's! Jip heeft jullie meteen herkend. Hee, da's Maloes en Son. Waar is Tess?? Tja, leg dat maar eens uit...
    Vooral die man bij het goudzoeken staat er hilarisch bij! Haha! Wat een mooie huisjes hebben jullie uitgezocht, het lijkt me weer een geweldige reis. Veel plezier nog!

• 30 Augustus 2007 - 18:01

Jankees:

Hé vakantiegangers,

Ben toch wel jaloers op die zeearend-foto's !!!

Nog veel plezier

• 30 Augustus 2007 - 18:45

Carla:

Hoi, Als jullie nu nog maar naar huis komen, met al dat goud daar, Is wel verleidelijk.Het ziet er allemmaal zo gezellig uit.
    Groetjes en nog veel plezier.

• 31 Augustus 2007 - 22:07

Jorg & Marieke:

Marloes & sonja john,

Ja ja ik ben nu echt Meneer van der Heijden. Mijn tante Carla weet nu hoe ze vakgeintegreerd een cake kan bakken.

Groetjes van meneer en mevrouw Heijden

• 31 Augustus 2007 - 22:10

Jorg De Verhaaltjes:

gefeliciteerd met je schoonmoeder en moeder van ons