Vanuit de stad naar de jungle
Door: John & Marloes
Blijf op de hoogte en volg John & Marloes
18 Oktober 2008 | Ecuador, Baños
We zijn inmiddels alweer 5 dagen in Ecuador en het bevalt ons erg goed. De groep waarmee we reizen is erg leuk en ook de reisbegleider is een aardige vent.
Vanuit Quito zijn we op woensdag naar Tena gegaan. Onderweg zijn we gestopt bij termale baden in Pappalacta. Daar hebben we lekker een paar uurtjes liggen badderen. Toen weer de bus van Marco in en verder naar Tena. Tena ligt aan de rand van het regenwoud. We hebben daar eerst in een lodge overnacht en hebben `s morgens onder begeleiding van een gids een wandeling gemaakt door secundair regenwoud. De gids liet ons allerlei planten zien die de locale bewoners gebruiken als voedsel en medicijnen. De laarzen die we aanmoesten waren soms hard nodig. Na de lunch zijn we met de bus verder de jungle in gereden. De weg werdt steeds slechter en smaller. Overal spelen kleine kindjes langs de weg. Toen op de boot naar onze lodge. Die was echt heel erg mooi (zie foto´s).
´s Avonds hebben we al kennis gemaakt met de insecten uit de jungle. Sprinkhanen en kevers die zo groot zijn dat je er wel even van schrikt! Verder was het wel erg warm en vochtig, vooral ´s nachts. Kleren drogen ging echt niet. Die werden alleen maar natter in plaats van droger.
Na een prima nacht en goed ontbijt zijn we met een lokale gids naar een eiland gegaan waar de inianen wonen. Ze leven van koffie en bananen die ze op kleine schaal produceren. ´s Middags zijn we de jungle in gegaan. Flink gewandeld en naar een uitzichtpunt geklommen. Je moest flink drinken want het zweet gutste van je lijf. Daarna zijn we naar een opvangcentrum voor dieren uit de jungle geweest. Het centrum wordt voornamelijk gerund door vrijwilligers. Ze proberen zoveel mogelijk dieren die ze opvangen weer uit te zetten. Helaas lukt dat niet altijd.
Vanuit het opvangcentrum zijn we met banden de rivier afgezakt terug naar de lodge.
Helaas moesten we de volgende ochtend alweer vroeg vertrekken om naar Baños te rijden. Na het ontbijt zagen we, nog net voor we op de boot moesten, een hele groep apen in de bomen rondom de lodge zitten. Echt heel erg gaaf, zie bijgaande foto´s.
Vandaag hadden we dus weer een reisdag. Gelukkig stoppen we dan onderweg ook regelmatig om te plassen, te lunchen of iets te bekijken.
Morgenmiddag gaan we raften en maandag willen we wandelen hier in de buurt. Verder willen we een beetje relaxen bij het zwembad en lekker lezen.
Veel groetjes van ons uit het geweldige Ecuador. We horen graag hoe het met jullie gaat!
Marloes & Marloes
19 Oktober 2008 - 09:22
Sas:
Wauw, wat een te gek verhaal, en die foto's! Ik zou er zo naartoe willen!
Hier is alles okee, lekker zonnig herfstweer, dus niks te klagen. Jullie voordeur was bijna helemaal ingebladerd, maar Rens en Frans hebben gisteren de stoep weer bladervrij geveegd dus we houden het wel een beetje bij. Verder is het laatste nieuws dat er in Rooi een bandenleksteker aktief is. Helaas heeft hij onze bakfiets ook al ontdekt...
Ach, dan zijn we vanmiddag ook weer lekker bezig! Leve het simson plaksetje!
Tot slot kwam onze Jip vandeweek tot de conclusie dat John een jongen is en Marloes een meisje, want Marloes heeft wel eens een haarband in. Dat je het maar weet. En er ligt hier alweer een tekening klaar voor John (sorry Marloes).
groetjes uit het zuiden van het hoge noorden!
De buurtjes. -
19 Oktober 2008 - 09:34
Angelique:
Hoi vakantiegangers,
Wat een prachtige foto's hebben jullie al gemaakt. Zo te zien vermaken jullie je prima aldaar. Hier gaat het zijn gangetje. Ons huis is super geworden. Mijn buik groeit heel hard en ik hoef nog maar 3 weken te werken en dan heb ik verlof, heerlijk...
Geniet er nog van..
Liefs uit Rooi
Angelique -
19 Oktober 2008 - 21:59
Hoi:
Nou jullie zien al net zoveel als ons Ellen en Hugo, ook een heel aparte ervaring zo te zien. Ik ben weer in het mooie dorp nijnsel, waar het ook goed toeven is. De tuin helemaal zonder blad, en dan kan Tess hier nu goed rond huppelen. Een poot en een lik van Tess en de groetjes van je moeder geniet nog van al dat mooi's daar.
20 Oktober 2008 - 09:01
Hugo En Ellen :
Hoi daar! Leuk om weer wat van jullie te lezen. Zo te zien maken jullie het goed. Mooie foto's hoor! Wij zijn alweer stront jaloers als we dit zien. Tess maakt het super goed bij ons, ze gedraagt zich voorbeeldig. Ook wij maken het goed. Gisteren hebben we jullie mam opgehaald vanaf Zavetem en weer veiig afgezet in Nijnsel. Tess gaat dadelijk op transport naar Nijnsel. Keep us posted!
Groetjes vanuit Veghel -
20 Oktober 2008 - 12:29
Martje:
wow wat een mooie foto's! Is een prachtige reis zo te zien!
Ik ben wel een beetje jaloers en wil direct weer op vakantie!
Hier weinig nieuws, behalve dat het prachtig herfstweer is en Im en Ed weer thuis zijn!
Doeidoei! -
20 Oktober 2008 - 17:25
Theo En Esther:
Ha John en Marloes,
Ziet er heel mooi uit daar. Jullie komen toch wel terug hè??!!
Hele fijne vakantie verder nog en tot daarna.
Groetjes Theo en Esther
20 Oktober 2008 - 18:06
Ste En Fan:
En wij zijn er ook weer! Geweldige foto's en verhalen hoor! Geniet maar lekker van het kleffe klimaat want wij zitten al voor het open haardje. Heel Heel veel plezier nog!! -
21 Oktober 2008 - 07:30
De Darteltjes:
Hoi Marloes en John
Het is weer leuk om te lezen wat jullie allemaal beleven daar.
Aan de foto's te zien is het ook erg mooi daar in de jungle.
Wij zijn zondag ook naar de jugle geweest.
Jullie zullen wel denken???
Wij zijn met de kids en oma Thea naar de jungle van Tarzan in Scheveningen geweest. Daar was het ook mooi, maar niet zo mooi als in het echie denk ik.
Geniet er nog maar lekker van!!
Groetjes van ons allemaal.